АКЦІЯ «ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ»

На території Харківської області триває щорічна всеукраїнська акція благоустрою «За чисте довкілля». Цей захід здійснюється на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 № 777-р
«Деякі питання проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою
«За чисте довкілля» та розпорядження Голови Харківської обласної державної адміністрації від 13.05.2020 № 222 «Про проведення в Харківській області щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів.

До благоустрою територій залучаються колективи підприємств, установ та організацій, мешканці мікрорайонів, учнівська молодь. В межах акції організовують та здійснюють заходи з ліквідації несанкціонованих звалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних та господарських майданчиків.

Інспектори Державної екологічної інспекції у Харківській області здійснюють обстеження території області, щодо виконання органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами, тобто в межах своєї компетенції, здійснюють контроль за санітарно-екологічним станом території Харківської області, проводять роз’яснювальну  роботу з населенням щодо належного санітарного утримання територій.

Ліквідація несанкціонованих звалищ допомагає запобігти забрудненню ґрунтів, повітря та води, а також зменшує ризик виникнення екологічних проблем.

Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає громадян доєднатись до акції «За чисте довкілля», адже цей захід є  важливим кроком у збереженні довкілля та покращенні якості життя людей.


Інспекція нагадує, що відповідно до ст. 82 КУпАП, порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення –

тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Також наголошуємо, що за несвоєчасне ліквідування виявлених сміттєзвалищ, Інспекцією будуть розраховані збитки, завдані державі внаслідок засмічення, забруднення земельних ресурсів відходами та пред’явлені претензії.


Важливо пам’ятати, що кожен з нас може зробити свій внесок у збереження природи та забезпечення нашого майбутнього добробуту. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці