💮ДЕНЬ ВИШИВАНКИ💮

18 травня в Україні святкують День вишиванки.

Українська вишиванка - не просто святковий одяг, вишиванка є символом національної культури та ідентичності українського народу.

 Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка - це частина генетичного коду українця. 

В День вишиванки в Україні люди вдягаються у вишиванки, незалежно від віку, статі чи соціального статусу. Це стало традицією для багатьох українців виразити свою приналежність до українського народу та підтримати національну культуру.

Слід зазначити, що це свято стало популярним не лише в Україні, а й серед української діаспори по всьому світу, де українці також активно вшановують свою культурну спадщину.

Цього року День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, жертвуючи своїми життями.

Сьогодні, в умовах воєнного часу, в День вишиванки в Україні не проводяться паради вишиванок, ярмарки, концерти чи інші масові заходи. Але долучитися до свята може кожен - потрібно просто вдягти вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою. 

День вишиванки – це чудовий спосіб показати приналежність і підтримку свого народу, висловити гордість за свої коріння та вшанувати багатовікову традицію української культури.

Україна – це країна яка є джерелом гордості для українців. Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі!   

Державна екологічна інспекція у Харківській області вітає всіх зі святом, з ДНЕМ ВИШИВАНКИ!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці