ОБСТЕЖЕННЯ ТЕРИТОРІЙ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Державна екологічна інспекція у Харківській області продовжує роботу в рамках Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».

Інспектори обстежують території області, щодо виконання органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами, здійснюють контроль за санітарно-екологічним станом території Харківської області, проводять роз’яснювальну  роботу з населенням щодо належного санітарного утримання територій.

Рейди за участі представників територіальних громад були проведені на територіях Новодолазької, Мереф’янської, Лозівської, Близнюківської, Люботинської, Валківської, Красноградської, Височанської, Безлюдівської, Зміївської та інших.

Обстеженням були виявлені місця стихійних сміттєзвалищ, внаслідок чого місцевим головам були направлені листи щодо негайного вжиття заходів по ліквідації несанкціонованих звалищ відходів.

Загалом, станом на сьогодні, за порушення правил поводження з відходами до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнуто 14 посадових осіб місцевих органів влади та 33 громадянина на загальну суму більше ніж 23 000 грн.

Інспекція, вкотре звертає увагу посадовців та громадян на нагальному вирішенні проблеми несанкціонованих сміттєзвалищ, які мають негативний вплив на довкілля та загрожують здоров’ю громадян.

Інспекція закликає негайно розпочати процес збору та вивезення цих відходів. Закон України «Про відходи» чітко визначає повноваження органів місцевого самоврядування, а саме контроль за дотриманням вимог законодавства в сфері поводження з відходами на своїй території (ст. 21), та обов’язки громадян у цій сфері (ст. 15).

Інспекція наголошує: всі мають виконувати свої обов’язки та здійснювати необхідні заходи для збору та вивезення виявлених відходів. А впорядкування цих зон - є невідкладною задачею.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці