1 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ.

День захисту дітей, який відзначається в перший літній день 1 червня, є міжнародним святом, присвяченим захисту прав і добробуту дітей. Цей день покликаний підкреслити важливість забезпечення безпеки, охорони здоров’я, освіти та прав дітей.

У цей день варто вкотре нагадати, що саме ми, дорослі, відповідаємо за добробут та щастя своїх чад, тому турбота про них і захист їхніх прав є нашим головним обов'язком.

Під час війни у нашій державі кожна без винятку українська дитина зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав, таких як: право на особисте життя та захист від посягання на нього, право на розвиток, здоров’я, турботу, право на відпочинок та на дозвілля, право на освіту і родину, зазнають величезний психологічний тиск. Та це, на жаль, не весь перелік порушених прав. Хто, як не ми, повнолітні громадяни України, може захистити майбутнє нашої держави – дітей?

Також важливо пам’ятати, що аспекти захисту дітей тісно пов’язані з аспектами захисту довкілля.

Якість повітря, яке дитина вдихає, чиста питна вода є дуже важливими для дитячого розвитку та здоров’я.

Зміна клімату впливає на дітей через збільшення екстремальних погодних умов, таких як зливи, повені, спека та посуха.

Втрати екосистем, включаючи ліси, водні басейни, втрати біорізноманіття можуть призвести до втрати доступу до природи та негативно позначитися на здоров'ї та розвитку дітей.

Тож, недбале ставлення до охорони довкілля матиме довготривалий негативний вплив на життя та розвиток дитини.

Важливо пам’ятати, що кожен з нас може зробити свій внесок у створення майбутнього для нас та наших нащадків, але це потребує відповідальності та свідомих дій кожного з нас.

Державна екологічна інспекція у Харківській області вітає всіх з цим добрим і радісним святом - Днем захисту дітей!

Нехай цей день стане нагадуванням для всіх про необхідність забезпечення чистого повітря, питної води, здорового харчування та природних умов для наших дітей. Разом ми можемо створити краще майбутнє для них - світ, де вони зможуть зростати здоровими та щасливими.

 Інспекція закликає не забувати, що від наших вчинків сьогодні залежить майбутнє наших дітей, а наше майбутнє залежить від них!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці