ЗАХИСТ РІЧОК ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, наглядом за додержанням Правил любительського і спортивного рибальства, інспекторами Державної екологічної інспекції, в межах своєї компетенції, були обстежені території водних об’єктів Харківської області. Зокрема, обстежені ділянки річки Сіверський Дінець та Біле озеро на території Зміївського району області, ділянки річки Уди, ставок Космач селища Яковлівка, річка Студенок, ділянки річки Мжа в районі м. Мерефа, Безлюдівське озеро Харківський район, озеро Комсомольське та ділянки річки Лопань Новожанівського району м. Харкова.

За результатами проведених заходів були виявлені 44 особи, які вчинили порушення вимог природоохоронного законодавства України в частині використання об’єктів водних живих ресурсів.

До адміністративної відповідальності у вигляді штрафів були притягнуті 40 осіб-порушників, а щодо чотирьох випадків, матеріали були передані до органів суду для розгляду та прийняття рішення по суті.

Наразі, по вище вказаним подіям ведеться претензійна робота, спрямована на відшкодування збитків завданих державі, внаслідок незаконного вилову риби на суму понад 300 тис. грн.

Крім того, за результатами розгляду однієї зі справ про браконьєрство, за рішенням суду у порушників були вилучені та конфісковані на користь держави заборонені знаряддя лову (мисинові сітки) та автомобіль марки ЛуАЗ, який використовували порушники під час незаконного вилову водних живих ресурсів.

Інспекція вкотре звертається до мешканців громад та гостей Харківської області з метою нагадати про обов’язок та важливість дотримання Правил любительського і спортивного рибальства. Адже, збереження риби та об’єктів водних живих ресурсів, збереження довкілля є спільною відповідальністю кожного, а виконання встановлених правил є необхідним кроком для забезпечення стабільності нашого водного середовища.

Разом з тим, Інспекція закликає громадян та суб’єктів господарювання, при здійсненні господарської діяльності та організації відпочинку в умовах воєнного стану, неухильно дотримуватись, визначених на законодавчому рівні, заборон та обмежень. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці