ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ПОЛІЕТИЛЕНОВИХ ПАКЕТІВ

3 липня – Всесвітній день без поліетиленових пакетів – це глобальна ініціатива, спрямована на зменшення використання пластику та поліетилену з метою збереження навколишнього середовища та зменшення відходів.

Наразі, понад 40 країн світу заявили про повну або часткову відмову від таких виробів. На початку червня 2021 Верховна Рада прийняла закон, що обмежує використання поліетиленових пакетів в Україні.

Поліетиленові пакети є серйозною проблемою для довкілля, оскільки вони мають довгий час розкладання та згубно впливають на тварин та екосистеми.

Всесвітній день без поліетиленових пакетів має на меті підвищення свідомості громадськості щодо проблеми забруднення пластиком та пропонує альтернативні засоби пакування товарів. Це включає використання бавовняних сумок, паперових пакетів, стильних багаторазових торбин.

Ця ініціатива не тільки закликає позбавитися зайвого використання поліетиленового пакування, але й надихає громадськість до загального зусилля зменшення використання пластику і забезпечення сталого способу життя з використанням екологічно чистих альтернатив.

Інспекція закликає, хоча б сьогодні, у Всесвітній день без поліетиленових пакетів, згадати про чистоту довкілля, сприяти збереженню екології та відмовитись від користування виробами з поліетилену чи пластику.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці