МОР РИБИ НА ДІЛЯНЦІ РІЧКИ УДИ

 

Державна екологічна інспекція продовжує роботу по обстеженню територій та об’єктів Харківській області з метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень.

Так, 29.06.2023 року, обстеженням ділянки річки Уди на території Пісочинської ОТГ, неподалік торгівельного майданчику ринку «Лоск», було виявлено та зафіксовано факт масової загибелі риби в кількості 2189 екземплярів. Зокрема, плітка – 411 екз., лин – 8 екз., йорш - 44 екз.,бичок - 3 екз, сом - 5 екз., лящ - 6 екз., судак - 2 екз., щука - 25 екз., карась - 2 екз., окунь – 1 683 екз. Також зафіксовано  загибель качок у кількості 5 штук.

Загальна площа скупчення загиблої риби склала 32 м.кв. на ділянці річки довжиною 350 метрів.

Візуальним обстеженням території ділянки встановлено: вода в річці мутного кольору, має неприємний запах, а в місцях скупчення загиблої риби виявлені плями масляної консистенції.

Відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Харківській області, з метою встановлення концентрацій забруднюючих речовин, відібрані проби води для проведення лабораторних досліджень,

Наразі, Інспекція готує матеріали, щодо цієї події, для передачі до органів  прокуратури.

Інспекція, виконуючи свою роль у контролі за дотриманням законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, вкотре наголошує, що збереження довкілля, зокрема, збереження риби та об’єктів водних живих ресурсів, є спільною відповідальністю кожного. Виконання встановлених правил є необхідним кроком для забезпечення стабільності нашого водного середовища.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці