Рожеві плями на поверхні озера в Манжосому яру

07 липня 2023 року до Державної екологічної інспекції у Харківській області надійшло звернення громадянина  – мешканця м. Харкова,  щодо наявності рожевих плям на поверхні озера, що знаходиться на території Манжосового яру, розташованого на території мікрорайону Північна Салтівка.

З метою перевірки фактів, викладених у даному зверненні, 07 липня 2023 року Державні інспектори з охорони довкілля здійснили виїзд на місце події, що викликала занепокоєння мешканців, для  обстеження території водойми та стану поверхневої води, вказаної у зверненні.

Під час обстеження інспекторами було зафіксовано, що частина поверхні озера була вкрита буро-зеленими водоростями, вода має притаманний природній водоймі  запах та колір. Жодних слідів присутності сторонніх речовин на поверхні  озера візуально не спостерігалось, фактів загибелі водних живих біоресурсів не виявлено.

Ймовірним джерелом рожевого кольору води у водоймі стало природне явище, пов’язане із життєдіяльністю  водоростей.

Для детального аналізу та встановлення причин явища на зазначеному водному об’єкті, інспекторами лабораторії були відібрані проби води, які наразі досліджуються.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці