ПІДСУМОК РОБОТИ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2023 РОКУ

Державною екологічною інспекцією у Харківській області за перше півріччя 2023 року здійснені два позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання.

За результатами рейдів, обстежень, перевірок у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, за порушення вимог природоохоронного законодавства складено 187 протоколів, зокрема, 17 протоколів передані для розгляду в судові органи.

Винесено 171 постанову про притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб та громадян на загальну суму 60 тис. 537 грн.

Протягом звітного періоду, за рішенням суду, призупинено експлуатацію окремого технологічного обладнання одного суб’єкта господарювання.

За фактами порушень природоохоронного законодавства в 13 випадках матеріали передані до правоохоронних органів. Зокрема, відкрито
одне кримінальне провадження.

Передані до органів прокуратури для представництва інтересів держави в судах матеріали на суму 755 тис. 405 грн. Органами прокуратури, станом на сьогодні, заявлений позов в суді на суму 187 тис. 170 грн.

Загальна сума розрахованих збитків внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства протягом І півріччі склала 2 млн. 611 тис. 717 грн.

Претензійно-позовна робота, щодо відшкодування збитків, здійснювалась Інспекцією по 56 пред’явленим претензіям на загальну суму 2 млн. 611 тис. 717 грн. В цей період стягнуто в добровільному порядку та примусово, з урахуванням раніше пред'явлених, 53 претензії на загальну суму 3 млн. 777 тис. грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці