РОБОТА ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН

Державна екологічна інспекція у Харківській області, в межах своєї компетенції, продовжує здійснювати роботу зі зверненнями громадян.

За перше півріччя 2023 року до Інспекції надійшли 92 звернення від громадян, зокрема 20 колективних звернень. Громадяни зверталися до екологічної інспекції з питань, пов'язаних з охороною природи. Передусім, громадяни  висловлювали стурбованість забрудненням атмосферного повітря, викидами шкідливих речовин, утворенням несанкціонованих сміттєзвалищ, засміченням земельних ділянок.

На підставі звернень, що надходили, інспектора здійснювали виїзди з метою обстеження території, запобігання адміністративним правопорушенням, ведення роз’яснювальної роботи з громадянами.

В ході опрацювання 22 звернень, знайшли підтвердження викладені факти та питання вирішені позитивно. Фахівцями Інспекції вжиті відповідні заходи реагування, порушення вимог природоохоронного законодавства усунені.   

При розгляді 47 звернень громадянам надані письмові роз’яснення.
В трьох випадках отримані звернення переадресовані до відповідних державних органів за належністю. На даний час на розгляді Інспекції знаходяться
20 звернень із числа тих, що були отримані в першому півріччі 2023 року.

Державна екологічна інспекція у Харківській області нагадує, що  відповідно до Закону України «Про звернення громадян», звернення, оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов'язковому прийняттю та розгляду державними органами відповідно до своїх повноважень і компетенції в установлений строк.

Звернення можуть бути подані письмово (особисто або надіслані поштою) або за допомогою електронних засобів зв’язку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці