Лекція на тему: «Радіаційна та мінна безпека, надання домедичної допомоги»


 19 липня поточного року до Інспекції завітали співробітники Головного управління ДСНС у Харківській області та провели навчально-практичні заняття на тему «Радіаційна та мінна безпека, надання домедичної допомоги».

Заняття проводили фахівці з радіаційної безпеки, мінної безпеки та центру домедичної допомоги.

Докладно було розглянуто аспекти мінною загрози на території області,  правила поведінки та дії  громадян в умовах позаштатної ситуації у разі виявлення вибухо-небезпечних предметів або просто невідомих, та підозрілих предметів.

Як і повідомляється на офіційних сайтах органів ДСНС України, правила поведінки громадян в вищевказаних умовах: не чіпати такі предмети та   телефонувати за номерами телефону 101 або 112. Ні в якому разі не намагатись самостійно знешкоджувати, розбирати, переносити, транспортувати і т. д. підозрілий, невідомий, вибухо-небезпечний предмет!

По закінченню заходу, слухачі отримали тематичні пам’ятки, змогли ознайомитися з учбовими макетами вибухонебезпечних предметів.

Ситуація в Україні та в Харківській області вкрай складна. Стан замінованої території  не має аналогів у світі, як за площею так і за засобами мінування. Ворог нерідко використовує методи дистанційного мінування, мінування «ланцюговою реакцією» та інші.

Ліс та прибережні смуги водойм є найбільш небезпечними ділянками, оскільки мова йде про великі площі територій, що потребують значного часу та ресурсів для їх розмінування. Тому ці ділянки залишаються вкрай небезпечними та закритими для відвідування, прогулянок та навіть обстежень (перевірок).

З урахуванням того, що Харківська область є зоною активних бойових дій, ситуація з розмінуванням залишається вкрай небезпечною та складною. Зокрема, через повторні ворожі обстріли деякі ділянки вимагають повторного обстеження фахівцями ДСНС .

Керівництво та співробітники Державної екологічної інспекції висловлюють вдячність фахівцям Головного управління ДСНС України у Харківській області за інформаційно-роз’яснювальну роботу та приділений час.

Інспекція разом з ГУ ДСНС у Харківській області закликає громадян залишатися свідомими, берегти життя та здоров’я своє та своїх рідних і оточуючих. Пам’ятати про заходи правила поведінки в небезпечній ситуації!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці