ЗАКЛИКАЄМО ДБАЙЛИВО СТАВИТИСЯ ДО ОБ’ЄКТІВ ТВАРИННОГО СВІТУ!

За результатами здійснення заходів, спрямованих на виявлення та запобігання адміністративним правопорушенням, Інспекцією було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями області та громадськістю в частині необхідності дотримання правил поводження з об’єктами тваринного світу.

Під час проведення заходів співробітниками Державної екологічної інспекції, за участі мешканців територіальних громад Харківщини, було виявлено факт знищення чотирьох особин байбака.

На момент фіксації події співробітниками Інспекції, порушника було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності.

Наразі, Інспекцією вжиті вичерпні заходи по контролю за відшкодуванням збитків, завданих довкіллю, вказаними вище противоправними діями, сума яких складає 24000,00 грн.

Слід зазначити, що діяльність людини часто має прямий або непрямий вплив на довкілля. При здійсненні господарської діяльності необхідно бути свідомими того, як ми впливаємо на природне середовище та тварин.

З огляду на це, Інспекція наголошує на необхідності дбайливого та раціонального ставлення до об’єктів тваринного світу при здійсненні господарської діяльності та наполегливо закликає не бути байдужими та надавати допомогу диким тваринам, що потерпають від лиха або знаходяться у небезпечній ситуації. Це означає, що господарська діяльність повинна здійснюватися таким чином, щоб не завдавати шкоди природі та тваринам.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці