Пошкоджені кладовища Харківщини

Державною екологічною інспекцією у Харківській області продовжується фіксація злочинних наслідків російської агресії.

Російська агресія несе величезний негативний вплив на цивільне населення та інфраструктуру Харківської області. Спочатку рашисти вбивають українців, а потім руйнують місця їх поховань.

Руйнування кладовищ та пошкодження могил є втратою частини історії та культурної спадщини, матеріальною втратою, призводить до засмічення довкілля.

Так, внаслідок ворожих ракетних ударів зазнали руйнацій міські кладовища. В результаті велика кількість могил зруйнована, інші зазнали пошкоджень, що призвело до засмічення земельних ресурсів.

У відповідності до Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та\або збройної агресії та бойових дій під час воєнного стану, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Харківській області розраховані відповідні збитки. 

Так, тільки на кладовищах КП «Ритуал» м. Харкова, в результаті засмічення земельних ресурсів частковим руйнуванням 12 кладовищ, нанесено шкоду довкіллю на загальну суму 95 170 877,33 грн. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці