23 СЕРПНЯ – ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

      Сьогодні ми святкуємо державне свято України, присвячене одному з її державних символів — прапору України, яке відзначається на честь прийняття рішення про національний прапор України.

     23 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР (тепер Верховна Рада України) ухвалила закон «Про Державний Прапор України», який визначив синьо-жовтий прапор з горизонтальними смугами як офіційний національний символ України. І це стало одним з важливих кроків на шляху до незалежності України.

      З того часу в цей день ми відзначаємо День Державного Прапора  України, щоб вшанувати цю важливу подію в історії країни як символіку її незалежності.

      Сьогодні прапор – з нашими військовими на їхніх шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Вони бережно підписують його своїми позивними побратимам на пам’ять. Він майорить над вільними і звільненими містами України. А українці на окупованих територіях чекають, коли він знову з гордістю розвіватиметься у їхніх містах, селищах та селах.

      Український прапор сьогодні відомий у всьому світі, він став символом нашого суверенітету та ідентичності, символом нашої боротьби за волю.

      Державна екологічна інспекція України у Харківській області вітає всіх українців з Днем Державного Прапора України! Нехай кожен українець відчуває гордість за свою Батьківщину, за свій незламний народ!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці