ЗРУЙНОВАНІ ШКОЛИ ХАРКІВЩИНИ

 

Повномасштабна війна росії проти України виявляє, безперечно, жахливий вплив на безліч аспектів нашого суспільного життя, включаючи школи.

Саме на навчальних закладах ми зосереджуємо увагу напередодні початку навчального року.

Школи Харківщини  зазнавали ракетних ударів з перших днів війни. Обстріли цивільних об’єктів є воєнним злочином. Війна призводить до порушення прав дітей на освіту, безпеку та розвиток.

Ракетні обстріли, обстріли з артилерії та бомбардування, до яких вдаються російські окупанти, призводять до страшних наслідків. Руйнувань та пошкоджень зазнали більше третини всіх навчальних засобів  на території Харківської області. Зруйновані будівлі закладів, знищені меблі та техніка. Матеріальна шкода величезна. Учні втрачають можливість отримувати якісну освіту. Багато учнів вже ніколи не зможуть увійти в такий свій клас, яким вони його запам’ятали з мирних, довоєнних часів.

В цих діях відчувається неприкрита ненависть до українського народу та намагання спотворити майбутнє нашої країни.

Руйнація шкіл особливим чином впливає на культурну спадщину та історію місцевості, адже багато з навчальних закладів мають довгу історію та велике значення для громад. Воєнні злочини рашистів мають глибокі наслідки для дітей, педагогічних працівників та суспільства в цілому. Величезних збитків зазнає довкілля.

Державна екологічна інспекція у Харківській області, з метою фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок збройної російської агресії, розраховує збитки, завдані державі.

Станом на сьогодні, розраховані збитки, завдані довкіллю засміченням земельних ресурсів склом, пластиком, папером, будівельними відходами, металом та уламками бойових частин ракет на територіях навчальних закладів. Загальна сума шкоди склала 23 млрд 255 млн 580 тис грн.! Величезна сума!

Матеріали за цими подіями передані Спеціалізованій екологічній прокуратурі Харківської області та Управлінню Служби Безпеки України в Харківській області.

Державні інспектори продовжують фіксувати в межах своєї компетенції збитки, завдані довкіллю внаслідок російської агресії та вживати заходи інспекційного реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці