На посадовця накладено штраф

В вересні місяці до Державної екологічної інспекції в Харківській області надійшло звернення громадян, щодо пошкодження дерев на території Сахновщинської центральної лікарні.

Інспектором відділу державного екологічного нагляду (контролю) лісів та рослинного світу здійснено виїзд до Сахновщинської селищної ради та проведено обстеження територій за адресою Тарасів шлях, 67, смт Сахновщина (Сахновщинська центральна лікарня).

Обстеженням встановлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту, допущений посадовою особою міської лікарні.

Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Інспекція закликає громадян забезпечувати збереження зелених насаджень у місцях проживання та всіляко попереджати знищення природних об’єктів озеленення. Посадовим особам, в свою чергу, слід пам’ятати, що вони несуть відповідальність за виконання норм, які регулюють охорону природи, зокрема, поводження з зеленими насадженнями у своєму робочому секторі.

Державна екологічна інспекція у Харківській області нагадує, що відповідно до статті 153 КУпАП, знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об’єктами озеленення; пошкодження дерев і чагарників за межами населених пунктів, що не віднесені до лісового фонду, або їх незаконна порубка – тягне за собою накладення штрафу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці