VII Харківський міжнародний юридичний форум

25-29 вересня 2023 року в м. Харкові на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого і Національної академії наук України був проведений VII Харківський  міжнародний юридичний форум.

Харківський міжнародний юридичний форум було засновано у 2017 як відкриту міжнародну платформу для обговорення  проблем, найбільш актуальних для світової юридичної спільноти.

Місія форуму: залучення провідних фахівців та експертів з різних країн до прозорого і відкритого діалогу з метою вироблення спільних підходів до вирішення актуальних юридичних проблем в контексті глобалізації та усунення правових бар’єрів світового сталого розвитку.

Завдання форуму:

§  Сформувати модель постійної взаємодії академічної спільноти, громадських об’єднань, бізнесу та влади з найбільш актуальних питань юридичної науки та практики в умовах глобалізаційних викликів.

§  Визначити пріоритетні напрями  роботи у сфері модернізації наукових досліджень

§  Забезпечити запровадження новітніх передових технологій вищої школи та дослідницької діяльності

§  Закріпити за Форумом статус центру міжнародного співробітництва у сфері правознавства.

Даний форум проведено за підтримки Міністерства юстиції України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства освіти і науки України, генеральних партнерів та інформаційних партнерів провідних світових компаній та інш.

Цьогоріч науковці з 30 країн світу брали учать у сьомому Форумі у якості експертів, серед них спеціалісти з  США, Франції, Німеччини, Норвегії, Італії, Данії, Литви, Казахстану та інші.

Під час заходу було проведено понад 20 дискусійних панелей, вокршопів та майстеркласів, на яких виступили близько 200 спікерів, із них 44 –  представники іноземних країн. Попередньо на Форум зареєструвалося понад 1300 осіб, що робить його унікальним за масштабами та значенням для Університету, Харкова та України.

На панельній дискусії 28 вересня поточного року приймала участь в. о. начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області – Вікторія Бучнєва. Тема панельній дискусії: «Еколого-правова доктрина України: на шляху до безпеки, відновлення та зеленого порядку денного ЄС». Серед учасників, та спікерів даної зустрічі були заступник керівника Харківської обласної військової адміністрації, декани факультетів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, представники прокуратури Харківської області, тощо 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці