ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА 9 МІСЯЦІВ


Державною екологічною інспекцією у Харківській області з початку поточного року за результатами заходів державного нагляду (контролю)  та за результатами заходів, спрямованих на запобігання адміністративним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів складено 285 протоколів про адміністративні правопорушення. На посадових осіб та громадян накладені штрафні санкції на загальну суму 79 тис. 322 грн. До державного бюджету стягнуто 77 тис. 316 грн.

Загальна сума розрахованих збитків внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства та пред’явленим по ним претензіям, склала 4 млн. 817 тис. грн. 

Найбільші суми збитків були нараховані за самовільний водозабір з підземних джерел та самовільне водокористування - 2 млн. 580 тис. 196 грн., засмічення та забруднення земельних ресурсів – більше ніж 975 тис. грн. За порушення правил рибальства, зокрема браконьєрство, розраховані збитки та пред’явлені претензії винним особам на загальну суму майже 618 тис. грн.

До державного бюджету стягнуто в добровільному порядку та примусово за рішенням суду, з урахуванням раніше пред'явлених, претензій та позовів на загальну суму 5 млн. 053 тис. 485 грн.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці