Університет у Харкові через обстріли залишився майже без вікон

Другого січня 2024 року російські окупанти близько 07:30 завдали щонайменше шести ракетних ударів по центральній частині Харкова, зокрема в Шевченківському районі. Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура.

Серед них було пошкоджено та частково зруйновано будівлі учбових корпусів та гуртожитків Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ).

"Хто зі спільноти ХНУРЕ зміг би забути наші затишні корпуси, розташовані у самому серці Харкова? Для кожного тут безліч спогадів та щасливих фотографій мирного часу. Вчора ракетний обстріл залишив ці будівлі без вікон — близько 500 порожніх шибок за мить", —розповів один із викладачів університету Кирило Хрустальов.

Харківський національний університет радіоелектроніки було засновано у 1930 році. Він є одним з профільних університетів України, в якому основна увага приділяється прикладним інформаційним технологіям та інноваціям в галузі електронної інженерії.

Співробітники Державної екологічної інспекції у Харківській області за нанесену шкоду було розраховано 5 збитків на загальну суму, яка склала понад 746 мільйонів гривень.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці