Робота з застосунком «ЕкоЗагроза»

30 січня 2024 року керівництвом Держекоінспекції у Харківській області (далі-Інспекції) було проведено з керівниками структурних підрозділів Інспекції нараду по результатам робочої зустрічі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України – Руслана Стрільця, Голови ЕкоКомітету Верховної Ради України - Олега Бондаренко, Начальника Держекоінспекції України- Олега Зубовича та інш. 24 січня поточного року про яку анонсувалось на нашому сайті раніше.

На нараді обговорили питання функціонування сервісу фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації ЕкоЗагроза (ecozagroza.gov.ua) та ряд інших нагальних питань.

31 січня 2024 року Інспекцієї з метою реалізації вище поставлених завдань було проведено семінар-навчання для громадських інспекторів з охорони довкілля Харківської  області. Мета заходу – наголосити  на особливостях функціонування екологічної платформи ЕкоЗагроза.

Про основні можливості системи та її переваги у забезпеченні прав громадян на безпечне довкілля. ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, який дозволяє інформувати українців про стан довкілля у кожному куточку України, а також фіксувати екологічні загрози та злочини.

Презентували функціонал системи, повідомили про порядок та основні вимоги до подання електронного звернення через ЕкоЗагрозу, розповіли як користуватися застосунком та отримувати достовірну інформацію про стан довкілля. 

Звернули увагу, що використовувати її можна як веб-ресурс і як мобільний застосунок.

ЕкоЗагроза сприяє активній участі громадськості у вирішенні екологічних проблем. Кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення та долучитися до відновлення та збереження довкілля у застосунку ЕкоЗагроза.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці