ЕкоЗагроза - офіційний ресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України

Державна екологічна інспекція у Харківській області нагадує громадянам та посадовим особам Харківської області про те, що в Україні створено офіційний ресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів «ЕкоЗагроза».


Цей ресурс доступний у вигляді офіційного веб-сайту та мобільного додатку. Портал призначений для фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій та збройної агресії. 


Фахівці Держекоінспекції у Харківській області активно працюють над популяризацією та залученням громадян до використання порталу «ЕкоЗагроза». З цією метою вони організовують зустрічі з керівниками об’єднаних територіальних громад (ОТГ), активістами населених пунктів, депутатами місцевих рад, головами вуличних комітетів, головами ОСББ, мешканцями.  Проводять роз’яснювальну робота щодо використання порталу, який був створений з метою спрощення взаємодії між громадянами та контролюючими органами у сфері нагляду за додержанням вимог природоохоронного законодавства.


Інспекцією розроблена покрокова інструкція з використання додатку «ЕкоЗагроза». Тепер, безпосередньо з Вашого смартфона, можна повідомляти про випадки порушень природоохоронного законодавства, свідками яких Ви стали: пожежі, несанкціоновані сміттєзвалища, розлив нафтопродуктів чи отруйних речовин, викиди отруйних речовин у повітря, забруднення ґрунтів, засмічення земель, руйнація будівель та споруд, а також фіксація шкоди, заподіяної довкіллю внаслідок російської агресії, з метою нарахування відповідних збитків.


Щоб скористатися ресурсом «ЕкоЗагроза», перейдіть за посиланням: https://ecozagroza.gov.ua або скористайтеся  мобільним додатком.


Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту порушень проти довкілля, адже збереження природи є спільною відповідальністю кожного.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці