ОБЛІКИ ТВАРИН 2024

       На території Харківської області щорічно в першій декаді лютого проводяться обліки диких тварин.   

Ці заходи мають на меті забезпечення раціонального та невиснажливого використання державного мисливського фонду області, отримання об'єктивних даних для біо-технічних заходів з підгодівлі мисливської фауни у наступному мисливському сезоні, а також встановлення реальної чисельності тварин на території мисливських угідь і проведення якісної профілактики для запобігання протиепізоотичному ризику на цих територіях.

У 2024 році з 1 лютого користувачами мисливських угідь (за винятком тих, що розташовані у прифронтових, окупованих або мінно-небезпечних зонах) були організовані та проведені обліки тварин за участю фахівців Державної екологічної інспекції, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства та Держпродспоживслужби у Харківській області.

В межах своїх повноважень Державна екологічна інспекція у Харківській області здійснила вибіркові контрольні заходи, спрямовані на запобігання адміністративних порушень під час проведення обліків диких тварин.

Більшість користувачів мисливських угідь з відповідальністю поставились до цих заходів та організували необхідні техніки та засоби для їх ефективного здійснення.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці