Участь в комісії з ліквідації наслідків маштабної пожежі у Харкові


З першого дня виникнення надзвичайної аварійної ситуації в Немишлянському районі м. Харкова Державна екологічна інспекція у Харківській області (далі-Інспекція), в межах своєї компетенції, вживає всіх можливих, вичерпних заходів.

Як і повідомлялось раніше, були відібрані зразки ґрунту та упродовж трьох робочих днів відбирались зразки води в річках Немишля, Уди, Лопань, Харків, Сіверський Донець (м. Зміїв Харківська область, міст через річку).

На теперішній час зразки проб лабораторно досліджуються.

Інспекція, в межах наданих повноважені, в робочому порядку інформує відповідні установи та організації Харківської області, а саме Харківську обласну військову адміністрацію (ХОВА), ГУ ДСНС України у Харківській області, Харківську обласну прокуратуру, Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів, РОВР у Харківській області, та інш.

13.02.2024 відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області Департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації на якому розглянуто відповідне питання та визначено подальші дії та заходи з ліквідації даної ситуації.

Так, Харківською ОВА була створена робоча група, в яку увійшли фахівці Державної екологічної інспекції у Харківській області, Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Харківській області, ГУ ДСНС України у Харківській області, Спеціалізованої екологічної прокуратури, Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області, ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області, НДУ «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» (далі-Комісія).

Станом на ранок 14 лютого поточного року Комісією, в роботі якої особисто приймала участь в. о. начальника Інспекції - О. Кузнєцова, було здійснено виїзд на річки Немишля та Уди, в районі Жихарівської греблі і проведено заходи по локалізації та ліквідації нафтових плям на водних об’єктах.

Робота триває. Про подальші заходи Вас буде проінформовано додатково.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці