КОМІСІЯ ТЕБ та НС ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ

23 лютого 2024 року в приміщенні Харківської районної військової адміністрації відбулося засідання районної комісії ТЕБ та НС, в якій взяв участь Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області Юрій Єфімов.

На зустрічі обговорили низку нагальних питань, що стосуються безпеки та стабільності на Харківщині.  

Одними із основних тем обговорення були наслідки пожежі, що спричинилися внаслідок ворожих обстрілів по нафтобазі ТОВ «ХНБ-Резерв». Ця подія залишила серйозний відбиток на екологічному стані міста Харкова та Харківської області в цілому.

Далі, учасники обговорили підготовку Харківського району до можливих осінньо-зимових паводків, льодоходу і весняних повеней. Це важлива тема, оскільки такі природні явища можуть призвести до значних матеріальних збитків та загрози для життя місцевого населення.

Було розглянуто заходи щодо охорони та захисту лісів, а також протидії пожежам в екосистемах у пожежонебезпечний період 2024 року. Зокрема, звернули увагу на стан забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання продуктів урожаю, що є важливим для збереження сільськогосподарських ресурсів.

Також було обговорено створення і функціонування підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони, що є необхідним для оперативної реакції на загрози пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Комісія загострила увагу на створенні місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення в районах та територіальних громадах Харківської області. Це допоможе забезпечити швидку та ефективну комунікацію в разі надзвичайних ситуацій та загроз для населення.

В цілому, робота комісії спрямована на контроль та покращення системи техногенно-екологічної безпеки Харківського району та затвердження Плану роботи на 2024 рік.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці