МІЖВІДОМЧА РОБОЧА ГРУПА: Ключові аспекти реалізації національного плану

 

Керівництво Державної екологічної інспекції у Харківській області 27 лютого взяло участь в роботі Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації положень Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки на 2024 рік.

Україна продовжує активно працювати в напрямку зниження рівня незадекларованої праці. В цьому процесі ключову роль відіграє Міжвідомча робоча група, яка складається з представників державних органів та соціальних партнерів. Важливою є регулярна оцінка досягнутого прогресу та обговорення подальших кроків.

Наразі, незадекларована праця обмежує права працівників. Працівники, які не мають належно оформлених трудових відносин, позбавляються права на захист своїх інтересів у сфері праці та гарантій у соціальному захисті. Незадекларована праця надає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників та примушення їх до роботи на умовах роботодавця. Отже, боротьба з незадекларованою працею є пріоритетом для держави.

Оцінка ефективності заходів, вжитих для реалізації національного плану, є ключовим етапом у формуванні подальших стратегій, напрямків подальших зусиль та дозволяє коригувати плани на майбутнє. Метою Міжвідомчої робочої  групи є сприяння відновленню економіки, здійснення координації дій та пошук нових можливостей для спільної роботи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці