Руйнування освітніх закладів та збитки для екосистеми

У результаті безжальних ракетних обстрілів російських агресорів, наша область стає свідком трагічної картини руйнування та знищення освітніх закладів.

Інспектори з охорони довкілля Харківської області обстежили земельну ділянку за адресою вул. Пушкінська, 87, м. Харків, на якій розташований ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ПОЛІГРАФІЧНИХ МЕДІАТЕХНОЛОГІЙ ТА МАШИНОБУДУВАННЯ». Шкоду, завдану будівлям навчально-виробничих майстерень, учбового та громадсько-побутового корпусів, неможливо переоцінити. Цей акт насильства не лише позбавляє молоде покоління можливості отримати якісну освіту, а ще викликає серйозні екологічні проблеми для нашої спільноти.

Пошкоджені будівлі не тільки перестали виконувати свою основну функцію, а й стали джерелом серйозної екологічної загрози. Стіни, які раніше служили символом знань і навчання, тепер перетворилися на важкі та небезпечні завалища. За даними обстеження, площа землі, засмічена відходами скла, залізобетону, цегли, пластику, деревини та іншими будівельними матеріалами, перевищує 4000 квадратних метрів. Це не просто проблема сміття - це екологічна проблема, яка потребує невідкладних заходів, значних зусиль та ресурсів для вирішення.

Наслідки від засміченням земельних ресурсів в результаті війни вже стали реальністю для України та спонукають до переоцінки економічних наслідків цих трагічних подій.

Розраховані збитки від засмічення земельних ресурсів по вул. Пушкінська, 87, м. Харків склали більше ніж 331 млн. 370 тис. грн. Це вражаюча цифра, яка виражає не лише фінансові втрати, а й жахливі обсяги руйнування.

Кожен день, коли наша молодь залишаються без можливості отримати якісну професійну освіту, є втратою для майбутнього нашого суспільства.

Матеріали за цими подіями з розрахунками шкоди передані Управлінню Служби Безпеки України в Харківській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці