Стратегічне планування для подолання викликів: Робоча група Харківської області обговорила заходи на ІІ квартал 2024 року

13 березня 2024 року відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи по Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, яке проходило в режимі zoom-конференції. В роботі засідання взяли участь керівники Державної екологічної інспекції у Харківській області: перший заступник начальника Інспекції Юрій Єфімов та заступник начальника Інспекції Вікторія Бучнєва.

Ця група, обговорила плани та заходи на ІІ квартал 2024 року з метою зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки регіону для забезпечення реалізації положень Національного плану.

Головною метою робочої групи було обговорення та вироблення ефективних заходів, спрямованих на вдосконалення ситуації у сфері праці, зокрема:

 - Зниження рівня незадекларованої праці: Прийняття заходів щодо підвищення контролю за дотриманням законодавства про працю, сприяння розширенню програм інформування громадян про їх трудові права та соціальні гарантії, в тому числі в освітніх закладах.  

- Мінімізація виробничого травматизму: Аналіз існуючої статистики травматизму. Розробка та впровадження превентивних заходів у сфері безпеки та охорони праці, проведення навчальних курсів для працівників з питань безпеки на роботі.

- Сприяння відновленню економіки: Розвиток програм та проектів, спрямованих на ефективну реалізацію положень Національного плану.

Під час засідання були розглянуті конкретні заходи, які планується реалізувати протягом наступних місяців. Були визначені строки їх впровадження та відповідальні виконавці. Наголошено, що незадекларована праця призводить до втрати доходів для державного бюджету, тож успішна реалізація цих заходів вимагатиме спільних зусиль усіх зацікавлених сторін. Тільки шляхом тісного співробітництва можна досягти значних покращень у сфері праці та економічного розвитку, створення здорових умов праці, підвищення обізнаності суспільства з питань безпечної організації роботи.

Засідання Міжвідомчої робочої групи стало важливим кроком у напрямку розв'язання нагальних проблем, що стосуються праці та економіки Харківської області, ефективного відпрацювання спільних заходів, спрямованих на зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму.

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці