Досвід Харківщини у керуванні відходами

15 березня в Харкові відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування під головуванням очільника комітету Олега Бондаренка, на яке був запрошений  перший заступник начальник Державної екологічної інспекції у Харківській області Юрій Єфімов. Головною темою обговорення стала система управління твердими побутовими відходами, на прикладі досвіду міста Харкова.

Учасники засідання відзначили важливість вирішення проблем переробки та утилізації відходів, особливо в умовах, коли місто та його регіони зазнають наслідків збройної агресії з боку російської федерації. Руйнування інфраструктури ставить перед місцевими владами та громадою серйозні виклики.

На Харківщині у місті Дергачі будується перший комплекс з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електричної енергії будують. Будівля майбутнього заводу завершена майже на 97%. Потужності підприємства дозволять створити
152 нових робочих місця та переробляти 250 тисяч тонн твердих побутових відходів на рік.

Наразі, Харків не тільки є одним із найбільших міст України, а ще й знаходиться в прифронтовій зоні, тому ефективне керування відходами в ньому є показником не лише екологічної свідомості, але й готовності до кризових ситуацій. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці