Розширена нарада Державної екологічної інспекції

В. о. начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області Ольга Кузнєцова 15 травня 2024 року взяла участь в роботі розширеної наради Державної екологічної інспекції України під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Зокрема, на нараді розглянули ключові аспекти здійснення державного нагляду за дотриманням вимог законодавства у сфері охорони водних ресурсів під час здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.

 Також підбили підсумки роботи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на підконтрольних територіях. Особливу увагу було приділено аналізу результатів зусиль, спрямованих на очищення забруднених територій, та оцінці ефективності впроваджених заходів.

Одним з важливих питань, що обговорювалися на нараді, була робота територіальних та міжрегіональних органів з вебресурсом «ЕкоЗагроза». Було відзначено, що цей ресурс є важливим інструментом для моніторингу та оперативного реагування на екологічні загрози, а також для залучення громадськості до вирішення екологічних проблем.  Харківська область стала одним із лідерів за кількістю розглянутих звернень, поданих із використанням цього вебресурсу.

Окремо було підбито проміжні результати проведення щорічної природоохоронної операції «Нерест». Перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба доповів про заходи, що були вжиті для охорони рибних ресурсів у період нересту, та про їхню ефективність для збереженню біорізноманіття та покращенню стану водних екосистем.

Таким чином, нарада стала важливою платформою для обговорення досягнень та існуючих проблем,  визначення подальших кроків у напрямку посилення екологічного контролю та співпраці з громадськістю для забезпечення стійкого розвитку та збереження природного середовища.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці