Щорічна акція «За чисте довкілля» у Харківській області


На території Харківської області проведено щорічну акцію з благоустрою «За чисте довкілля». В рамках акції інспектори Державної екологічної інспекції у Харківській області обстежили території Височанської, Дергачівської, Люботинської, Мереф'янської, Південноміської, Солоницівської, Зміївської та Слобожанської ОТГ.

Під час обстеження було виявлено численні факти розміщення відходів у несанкціонованих місцях, що є порушенням вимог ст. 26 Закону України «Про управління відходами». Зокрема:

Височанська ОТГ - 3 факти розміщення відходів

Дергачівська ОТГ - 17 фактів розміщення відходів

Люботинська ОТГ - 2 факти розміщення відходів

Мереф'янська ОТГ - 20 фактів розміщення відходів

Південноміська ОТГ- 7 фактів розміщення відходів

Солоницівська ОТГ - 20 фактів розміщення відходів

Зміївська ОТГ- 20 фактів розміщення відходів

Слобожанська ОТГ - 3 факти розміщення відходів

За результатами обстежень та виявлених фактів, посадовим особам громад були надані обов’язкові до виконання вимоги. До адміністративної відповідальності були притягнуті 92 особи, а сума накладених штрафів склала
32 тис. 300 грн. На вимогу інспекторів виявлені сміттєзвалища були ліквідовані.

Держекоінспекція закликає мешканців громад не допускати утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на своїх територіях. Це є важливим та необхідним кроком у підтримці екологічної чистоти та порядку на території Харківської області. Завдяки зусиллям Держекоінспекції та активній участі громадськості було ліквідовано численні несанкціоновані сміттєзвалища, що сприяє покращенню стану навколишнього середовища та підвищенню якості життя населення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці