Несанкціоноване розміщення відходів ліквідовано

 

До Державної екологічної інспекції у Харківській області надійшло звернення громадянина стосовно розміщення відходів та утворення несанкціонованого сміттєзвалища на земельній ділянці по вул. З’єднаній біля будинку 16а/1 в м. Харкові.

03 липня 2024 року було проведено комісійний огляд (обстеження) вищевказаної території. Під час обстеження зафіксовано факт несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів на земельній ділянці з твердим покриттям.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про управління відходами», до повноважень сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів. З метою приведення території до належного екологічного стану, Держекоінспекція  направила відповідного листа до Харківської міської ради.

За результатами повторного виїзду на місце, було встановлено, що несанкціоноване сміттєзвалище ліквідовано. Цей випадок є прикладом оперативного реагування на екологічні порушення та свідчить про ефективну співпрацю між органами місцевого самоврядування та Державною екологічною інспекцією у вирішенні питань з охорони довкілля.

Шановні мешканці громад, закликаємо запобігати утворенню несанкціонованих сміттєзвалищ! Це надзвичайно важливо для збереження екологічної чистоти та підтримання порядку в нашій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці