ІНСПЕКЦІЯ ПРЕД’ЯВИЛА ЛІСОВОМУ ГОСПОДАРСТВУ ПРЕТЕНЗІЮ НА СУМУ ПОНАД ЧОТИРЬОХСОТ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

       Державною екологічною інспекцією у Харківській області (далі - Інспекція) у червні 2019 року було здійснено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  в діяльності Державного підприємства «Зміївське лісове господарство», за результатами якої складено акт перевірки.

Перевіркою було встановлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, зокрема неправомірність призначення та проведення лісогосподарських заходів у 2019 році.

Так, у кварталі 62 виділ 11.1 Задонецького лісництва встановлено, що під час проведення суцільної санітарної рубки 2019 року, причиною призначення якої стала пожежа 2017 року, були знесені дерева, які не були уражені лісовою пожежею.

Зазначене є порушенням ст.ст. 19, 64 Лісового кодексу України, в результаті чого Інспекцією у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р. № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу»  розраховано шкоду та пред’явлено претензію на суму 497 тисяч 982 гривні.

Враховуючи викладене, матеріали перевірки направлені для вжиття заходів у відповідності до норм КПК України до правоохоронних органів, внаслідок розгляду яких у червні поточного року внесенні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці