ВІДБУЛАСЯ СПІЛЬНА НАРАДА З ПИТАНЬ ВИРУБКИ ЛІСУ

24 липня відбулася спільна розширена нарада з питань вирубки лісу під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера, начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області (далі - Інспекція) Євгена Оберемка, заступника начальника ГУНП в Харківській області Сергія Чижа та першого заступника УСБУ в Харківській області Ігоря Лисенка. Були присутні начальник управління прокуратури Харківської області, начальник Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ НПУ, керівництво ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області, начальник відділу спецполіції ГУНП в Харківській області, представники: Харківського управління лісового та мисливського господарства, Інспекції та майже всіх лісгоспів Харківської області.







На початку наради Марк Беккер зазначив, що головним пріоритетним питанням є вирішення та припинення порушення лісового законодавства на території Харківської області, які виявлялися у т. ч. Інспекцією в діяльності лісогосподарських підприємств та недопуск інспекторів до проведення державного нагляду (контролю) лісгоспами.



«На сьогодні ми бачимо проблему проведення суцільних і санітарних рубок головного користування на площу понад 1 га за відсутності висновку з ОВД. Ці заходи є неправомірні. Закон забороняє розпочинати провадження такої планової діяльності без ОВД », - зазначив Євген Оберемок. – «Щодо проведення перевірок, то Інспекція працює в рамках чинного законодавства та в межах повноважень».



Посилання на відсутність уніфікованих форм актів – на що спирається ДП «Балаклійське лісове господарство» та ДП «Красноградське лісове господарство» - суперечить нормам ст. 10 Закону України «Про основні засади здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».



«Перевірки будуть проведені однозначно, бо є доручення Президента України і ми маємо його виконати» - підвів підсумки наради Марк Беккер.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці