УПРАВЛІННЯ ЖКГ ДО БЮДЖЕТУ СПЛАТИТЬ БІЛЬШЕ 36 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Державна екологічна інспекція у Харківській області (далі- Інспекція) у листопаді 2018 року провела позапланову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства Управління житлово-комунального господарства та будівництва Лозівської міської ради Харківської області (далі-Управління).

В ході проведення перевірки Інспекція встановила, що видалення зелених насаджень на підконтрольній території здійснювалось із порушенням вимог діючого законодавства, а саме виявлено незаконне знесення 23 сироростучих дерев.

Інспекцією була розрахована шкода, нанесена державі внаслідок незаконного видалення дерев, та пред’явлена Управлінню претензія на загальну суму 36 тис. 400 грн. У зв’язку із несплатою завданої шкоди Інспекція звернулася до Господарського суду Харківської області з позовною заявою з вимогою стягнути з Управління вказану шкоду.

За результатами розгляду наявних доказів Господарський суд Харківської області прийняв рішення про задоволення позову Інспекції, але Управління із рішенням не погодилось і подало апеляційну скаргу.

Наразі, постановою Східного апеляційного господарського суду рішення Господарського суду Харківської області залишено без змін.

Інспекція вкотре нагадує, що недотримання Процедури видалення дерев, кущів, газонів і квітників (зелених насаджень) на території населеного пункту регламентовано Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 №1045 тягне за собою адміністративну та цивільно-правову відповідальність.

Слова академіка Володимира Вернадського – «Людина і не цар, і не раб природи. Вона - сама природа» дуже вдало підкреслюють, що Ми є невідємною частиною навколишнього середовища і неповинні його нищити.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці