ЛЮБІТЬ, ПІКЛУЙТЕСЯ, ОБЕРІГАЙТЕ!

Наш світ навколо – це екосистема. Система від др. грец. – це безліч елементів, що знаходяться у відносинах і зв'язках один з одним, утворюючи певну цілісність, єдність. До екосистеми природного навколишнього середовища відноситься атмосфера, вода, земля, рослини, комахи, риби, тварини, птахи й, звичайно ж, людина. Всі ми пов’язані один з одним. І дії одного елемента екосистеми впливають на інший. Наприклад, завдяки комахам рослини обпилюються, а птахи, у свою чергу годуються комахами, тим самим, роблячи життя людини краще. Від котів у місті — неабияка користь – вони ловлять гризунів. Собака не лише приносить своєму господареві величезну радість, а й користь. І таких прикладів у природі багато.




Зазначимо, що в системі людина-тварина, людина несе відповідальність за тварин. Але на превеликий жаль, сьогодні є багато домашніх тварин, які залишилися без нагляду. Україна входить в Топ-10 країн світу за найбільшою кількістю тварин, у тому числі безпритульних.

Щороку у третю суботу серпня проходить Всесвітній день безпритульних тварин. Проведення заходу розпочалось ще з 1992 року за підтримки некомерційної організації — Міжнародного товариства з прав тварин (WSPA). Відтоді в усьому світі у цей день організовують благодійні акції.

Завдяки керівникові Інспекції Євгену Оберемку 17 серпня тварини, які знаходяться у будиночку центра «Порятунок тварин Харків» по вулиці Серповій, 4 стануть учасниками благодійної акції, яка присвячена дню безпритульних тварин.

 «Ми дуже вдячні за Ваш вагомий внесок для друзів наших менших, - висловлює слова вдячності волонтер від ГО «Порятунок тварин Харків»  Олена.  Тепер у наших підопічних є власні (хоч і тимчасові) домівки – радіє Олена. Дуже багато потрібних подарунків отримали як маленькі так і великі чотирилапі мешканці нашого центра порятунку тварин».





Цього року Інспекція ініціювала багато гарних екопроектів, але цей проект, напевно, наймилосердніший. Не будьте байдужими!




 

Декілька слів про саму організацію:

Як все починалося ... Зібралися близькі, знайомі, друзі, які небайдужі до тварин, люди які не проходили повз покинутих безпритульних тварин і забирали їх додому. Через якийсь час тварин ставало, як говориться - "повна хата, повен двір" і тоді настала потреба в оренді приміщення для тварин, бо їх ставало все більше і більше.

І ось минуло 4 роки з того дня, коли проект піклування про тварин має ім’я - "Порятунок тварин Харків". Тепер це волонтерська громадська організація – в команді близько 20 волонтерів – які виконують різні функції, а саме – дехто доглядає за тваринами, дехто працює рятувальником, а дехто займається висвітленням інформації в інтернеті.




     На сьогоднішній день в центрі дуже велика кількість тварин, точну кількість назвати не можна, бо кожну хвилину це змінюється. В офіс-центрі на Серповій близько 30 собак і котів, 9 голубів і декілька малюків кошенят і цуценят. Але ГО "Порятунок тварин Харків" не має постійного фінансування на даний час. На сайті центру є реквізити рахунку для всіх небайдужих хто бажає підтримати  тваринок.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці