МАСОВА ЗАГИБЕЛЬ РИБИ НА р. УДИ

До Державної екологічної інспекції у Харківській області (далі – Інспекція) 05 серпня поточного року надійшов лист від Управління державного агентства рибного господарства у Харківській області № 2-3-5/1490-19  від 05.08.2019 щодо  виявленого факту загибелі водних біоресурсів на р. Уди поблизу «Пташиного ринку» Новобаварського району м. Харкова.

За вищевказаним фактом фахівцями Інспекції здійснено виїзд на місце події та проведене обстеження відповідної ділянки річки Уди, відібрані проби води у поверхневій водоймі. За результатами вимірювань проб виявлено занизький вміст розчиненого кисню у поверхневих водах що може бути однією з причин загибелі водних живих ресурсів. Про що і було повідомлено Управління державного агентства рибного господарства у Харківській області листом від 14.08.2019 № 2964/07-10

Відповідно до відомостей, оприлюднених 15.08.2019р. у засобах масової інформації щодо факту загибелі водних живих ресурсів у поверхневій водоймі (р. Уди) поблизу пташиного ринку на території Новобаварського району міста Харкова.

Фахівцями Інспекції здійснено повторний виїзд і за результатами обстеження встановлено наступне. На момент огляду не відбувався пропуск води через греблю містка, вода праворуч від греблі понизилася на 2 метри від берегу з обох сторін річки та восьми метрів від греблі моста. Ділянка захаращена залишками водної рослинності та очеретом, вода, що залишилася має гнилисний запах та білесий відтінок. Проби води були повторно відібрані та проаналізовані.

 За попередніми результатами досліджень виявлено відсутність кисню у відібраних пробах, що ще раз підтверджує причини загибелі водних живих ресурсів.

З метою з’ясування додаткових можливих причин загибелі водних живих ресурсів Інспекцією направлено факсограму до Адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради щодо термінового інформування про ситуацію, яка виникла на р. Уди та вжиті заходи.

За попередньою усною інформацією представника Адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради, що приймав участь у обстеженні ділянки р. Уди, наразі ведеться робота з очистки водної гладі поверхневої водойми від загиблої риби.

Ситуація по факту загибелі водних живих ресурсів на території Новобаварського району міста Харкова перебуває  на контролі Інспекції. Після отримання більш детальної інформації про причини виникнення даної події  Інспекцією будуть вжиті подальші заходи реагування.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці