Спільні зусилля громадськості та Державної екологічної інспекції у Харківській області допомагають викривати факти порушень у лісовій галузі

Державною екологічною інспекцією у Харківській області в липні-серпні поточного року за зверненням громадянина м. Чугуїв проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства при веденні лісового господарства на території ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство».

Так, під час проведення перевірки, державними інспекторами було встановлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства під час планування та здійснення лісогосподарських заходів на території Тетлізького лісництва та Кочетоцького лісництва № 1.

Наслідком недбалого та некваліфікаційного ставлення до обов’язку по дотриманню правил і норм використання лісових ресурсів стало нанесення шкоди державі в розмірі понад 9 млн. грн.

За результатами виявлених фактів незаконної рубки дерев, Інспекція пред’явила лісогосподарському підприємству претензії з пропозицією добровільно відшкодувати збитки.

Одночасно із цим, відповідні матеріали направлені до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження.

Інспекцією і надалі будуть вживатися всі вичерпні заходи щодо виявлення та припинення фактів незаконних рубок в лісових масивах Харківської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці