ЛІСИ ХАРКІВЩИНИ

Ліси протягом тисячоліть забезпечують численні «екосистемні послуги»: очищення води, підтримання складу і фільтрацію повітря, забезпечення продуктами харчування, кормами, лікарськими препаратами, житлом, можливостями для відпочинку тощо. На жаль, сьогодні спостерігаються темпи знеліснення, внаслідок нещадного вирубування лісів… але Інспекція пильно слідкує за тим щоб порушники були покарані та вживає всі можливі заходи щодо ефективності збереження лісу.

 

Довідка:

17 липня 2019 року в Харкові з першим робочим візитом перебував Президент України Володимир Зеленський. На нараді в Українському науково-дослідному інституті лісового господарства та агролісомеліорації імені Г. М. Висоцького Президентом було наголошено, що кожен на своєму місці, особливо керівний склад лісових господарств, повинен відчувати відповідальність за результат своєї роботи.

Нагадаймо, що пріоритетним питанням було збереження лісів Харківщини, здійснення постійного контролю за рубками та іншими заходами, які проводяться у лісових господарствах області.

 

Упродовж січня-квітня 2021 року Інспекцією проведено безліч планових та позапланових заходів нагляду (контролю) у лісгоспах Харківщини. Нараховані мільйонні збитки за нанесену шкоду довкіллю, внаслідок зафіксованих на перевірках порушень.

До адміністративної відповідальності за порушення природоохоронного законодавства в частині використання та відтворення лісів притягнуто 86 посадових осіб та громадян на загальну суму 34 тис. 680 грн., з них фактично стягнуто 26 тис. 758 грн. 

Порушникам природоохоронного законодавства в частині використання та відтворення лісів Інспекція пред'явила 13 претензій на загальну суму 9 млн. 428 тис. 834 грн….

Для забезпечення життя на нашій планеті визначальна роль належить саме лісам. Ще в минулому столітті академік К. А. Тімірязєв писав: «Якщо припиниться робота зеленого листка, будь–якому органічному життю на Землі кінець». Не допустимо ж цього!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці