ЗРУЙНОВАНА ЗМІЇВСЬКА ТЕС – ЗБИТКИ ДОВКІЛЛЮ

Внаслідок агресії з боку російської федерації територія Харківської області зазнає величезних екологічних збитків. Державна екологічна інспекція у Харківській області активно займається визначенням розмірів збитків, заподіяних довкіллю, зокрема внаслідок обстрілів критично важливих об'єктів інфраструктури.

Так, в результаті обстрілів з боку військ російської федерації, здійснених протягом поточного року, значних пошкоджень зазнали об’єкти ЗМІЇВСЬКОЇ ТЕС ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО». Це важливий енергетичний об'єкт, який постачав електроенергію в Харківську область та інші регіони України.

Внаслідок обстрілів виникли масштабні пожежі на території електростанції. Це призвело до забруднення атмосферного повітря, а також до засмічення земельних ресурсів. Згідно з оцінками Державної екологічної інспекції, сума збитків, заподіяних довкіллю внаслідок  обстрілів та руйнувань ЗМІЇВСЬКОЇ ТЕС ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО», склала понад 5,89 мільйонів гривень.

Всі матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого вжиття заходів відповідно до законодавства України та норм міжнародного права.

Державна екологічна інспекція у Харківській області продовжує свою роботу з оцінки збитків, які завдає військова агресія російської федерації довкіллю нашого регіону.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці