На Харківщині агрофірма завдала державі збитків більш ніж на 166 тисяч гривень

Більше  166 тисяч гривень – такий збиток заподіяло державі СФГ «Моноліт» Борівського району Харківської області самовільним водокористуванням за відсутності на те дозвільних документів.

Планову перевірку підприємства, яке займається вирощуванням сільськогосподарських культур, було проведено Інспекцією у 2019 році. Під час перевірки було встановлено, що агрофірма здійснила самовільне водокористування, не маючи на те відповідних дозволів. За 2016-2019 роки для господарських потреб було забрано 38268 м³ води.

Так, претензії з розрахунком збитку на загальну суму  понад 166 тис. грн. Інспекція пред'явила СФГ «Моноліт», але вимоги претензій не були добровільно виконанні. В даному випадку та з урахуванням порушень виявлених Інспекцією під час здійснення перевірки підприємства вбачаються ознаки кримінального правопорушення!

У зв'язку з чим Інспекцією подано відповідну заяву до правоохоронних органів.

Однак, старшим слідчим СВ Борівського ВП Ізюмського ВП ГУНП в Х.о. винесено постанову про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Водночас, керівництвом Інспекції оскаржено до суду зазначену вище постанову. Станом на сьогодні Інспекція отримала ухвалу від Борівського районного суду Х.о., якою скаргу Інспекції задоволено та поновлено проведення досудового розслідування.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці