ДЕРЖАВНОЮ ЕКОЛОГІЧНОЮ ІНСПЕКЦІЄЮ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВСТАНОВЛЕНО ФАКТ ЗНИЩЕННЯ ЧЕРВОНОКНИЖНИХ РОСЛИН

У квітні операція «Первоцвіт» увійшла в свою активну фазу. Саме у цей весняний місяць квітнуть більшість рослин, які можна побачити лише навесні: ряст, фіалка, тюльпан дібровний та багато інших.

І незважаючи на те, що Державна екологічна інспекція у Харківській області неодноразово закликала до дбайливого ставлення до природи, все ж знаходяться окремі люди, які ігнорують вимоги законодавства.

На чолі із в.о. начальника Інспекції Євгеном Беседіним, інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу було здійснено виїзд до Ізюмського району Харківської області з метою реалізації заходів по проведенню операції «Первоцвіт-2020».



Інспекцією не випадково було вибрано цей район Харківської області.

Саме завдяки оперативному повідомленню ДП «Ізюмське лісове господарство» про знищення з боку певних осіб рослин, які занесені до Червоної книги України, було організовано виїзд на місце скоєння правопорушення.

Зокрема було встановлено, що на території Студенецького лісництва відбувалися несанкціоновані дії по викопуванню кабельних ліній, внаслідок чого були знищені рослини тюльпана дібровного у кількості більш ніж 100 рослин.



Завдяки заступнику начальника Ізюмського ВП ГУНП в Харківській області інспекторам вдалося встановити особу та скласти протокол про адміністративне правопорушення за ст. 90 КУпАП на гр. С., яким безпосередньо виконувалися роботи у лісі.

Шкода, яка заподіяна внаслідок знищення червонокнижних видів рослин, складає майже 6 тис. грн.



Тепер крапку у цій справі повинен поставити суд.

Державна екологічна інспекція у Харківській області висловлює вдячність      ДП «Ізюмське лісове господарство» в особі його директора Тільного А.І. та Ізюмському ВП ГУНП в Харківській області в особі його заступника Гут С.М. за оперативне реагування та принципову позицію по збереженню природних ресурсів Харківщини.

Інспекція вкотре закликає всіх: БЕРЕЖІМО ПРИРОДНІ РЕСУРСИ, ЗБЕРЕЖЕМО УКРАЇНУ!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці