Інспекцією виявлено несанкціоновані сміттєзвалища

У кожного з нас є родина, кожен з нас живе у своєму рідному місті чи селі, звик до свого дому, двору. У кожного є улюблене місце, де йому приємно бувати, гуляти, зустрічатися з друзями. Але не завжди наші улюблені місця відпочинку знаходяться в чистоті й порядку. Навесні почалося наймасштабніше прибирання країни в рамках щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля”.



Інспекція на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 р. №777-р «Деякі питання проведення щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», розпорядження Харківської обласної державної адміністрації від 11.03.2016 №75 про проведення в Харківській області щорічної Всеукраїнської акції "За чисте довкілля" та дня благоустрою та з метою попередження порушення вимог природоохоронного законодавства на території Харківської області особливу увагу приділяє дотриманню вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами підприємствами, установами, організаціями, громадянами органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.

Так, Інспекцією здійснено позапланові перевірки органів місцевого самоврядування в Харківському й Дергачівському районах та після обстеження, проведеного в період з 31 березня по 23 квітня виявлено несанкціоновані сміттєзвалища.
За результатами проведених рейдових перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб на загальну суму 11 тис. 900 грн.

Чому так відбувається? Чому з’являються сміттєзвалища? Може тому що ми до кінця не розуміємо слово «Дім»….





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці