Результати роботи Інспекції за тиждень з 04 по 08 травня 2020 року в рамках операції «Нерест – 2020»

Державною екологічною інспекцією у Харківській області в рамках проведення операції «Нерест-2020» здійснено виїзди на території акваторій Лозовеньківського водосховища в Дергачівському районі, Червонооскільського водосховища Куп’янського району та на річку Вовча у Вовчанському районі Харківської області.

           В ході рейдових перевірок виявлено безгосподарське майно, а саме: 7 промислових знарядь лову ставних сіток загальною довжиною 610 м, в яких знаходилось 76 особин карася сріблястого, 14 - ляща, по 2 особини окуня й судака. Всі водні ресурси та заборонені знаряддя лову вилучені у встановленому порядку.






Також інспекторами було виявлено порушення Правил рибальства, а саме: вилов водних біоресурсів на двокрючкову вудочку. На громадян за порушення правил рибальства згідно ст. 85 ч.3 КУпАП було складено 32 протокола про адміністративні правопорушення на загальну суму 1428,00 грн

 

Довідка: З першого квітня 2020 року на Харківщині розпочалася весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Мешканців області закликають дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці