ДОСЛІДЖЕНО ЕКОЛОГІЧНИЙ СТАН РІЧКИ МЕРЛА. ІНСПЕКЦІЯ ВІДІБРАЛА ПРОБИ

До Інспекції надходили чисельні скарги громадян з  інформацією щодо забруднення водних об’єктів розташованих на території м. Богодухів, в тому числі й річки Мерла, яка несе свої води в річку Ворскла, а далі в Дніпро.

Наприкінці травня поточного року комісійна група, за участю Інспекції, представника комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, представників Богодухівської РДА та Богодухівської МР здійснила обстеження згаданих у зверненнях територій.

Працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби ґрунту та проби води із струмка Безіменний, за якими буде визначено вміст забруднюючих речовин.

На момент обстеження встановити джерело забруднення річки Мерло було неможливо. Але в ході вищевказаного комісійного обстеження виявлено оголовок труби, який може слугувати джерелом несанкціонованого скиду забруднюючих речовин.

З метою недопущення несанкціонованого скиду забруднюючих стічних вод в струмок Безіменний, Інспекція зобов’язала керівників органів місцевого самоврядування Богодухівського району шляхом демонтажу, тампування, заварювання труби тощо, вирішити питання в найкоротший термін.

Про результати повідомимо згодом.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці