ІЗЮМСЬКИЙ ЛІС У НЕБЕЗПЕЦІ!

1 липня поточного року співробітниками Державної екологічної інспекції у Харківській області, з метою розгляду звернення гр. З., щодо порушення вимог природоохоронного законодавства в частині незаконного видобування надр та незаконної вирубки дерев ДП «Ізюмське лісове господарство», було здійснено виїзд до вказаного підприємства, яке розташовано в Ізюмському районі Харківської області.

Однак, здійснити захід державного екологічного контролю не вдалось. Причиною цього стало принципове небажання керівництва підприємства допустити посадових осіб контролюючого органу до проведення позапланового заходу. Про це свідчить лист керівництва ДП «Ізюмське лісове господарство» з посиланням на карантинні заходи.

За даним фактом були ужиті наступні заходи: був складений акт про недопущення до проведення позапланової перевірки ДП «Ізюмське лісове господарство», в присутності посадових осіб підприємства, та подана заява до поліції Ізюмського району.

Незважаючи на перешкоджання, Інспекцією, на території Піщанського лісництва, зафіксовано факт незаконної розробки піщаного кар’єру.

Так, близько 10.00 години ранку інспекторами виявлено автомобіль марки ЗИЛ 130, який здійснював перевезення надр (піску) з даного кар’єру за відсутності відповідних дозвільних документів.

За фактом порушення законодавства була викликана патрульна поліція Ізюмського району та подана заява щодо фактів порушення природоохоронного законодавства.

В зв’язку з викладеним вникає питання, як керівництвом ДП «Ізюмське лісове господарство» здійснюється охорона лісів, які перебувають у користуванні вказаного державного підприємства!?

Наразі Інспекцією, вживаються заходи щодо припинення порушення природоохоронного законодавства на території Ізюмського району.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці