Належний екологічний стан території – пріоритетне завдання роботи Інспекції на 2020 рік

Ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, приведення до належного екологічного стану території Харківської області – з такими цілями на виконання доручення Голови Харківської обласної державної адміністрації Державна екологічна інспекція у Харківській області здійснює позапланові заходи контролю за санітарно-екологічним станом територій районів області.

– Ми направили листи головам райдержадміністрацій Харківської області, органам місцевого самоврядування в сільській місцевості з вимогами ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, привести до належного екологічного стану підпорядковані території, створити комісії по безхазяйним відходам, розробити правила благоустрою територій, – зазначила Інеса Сосіна. – Контроль за виконанням цих доручень ми почали у червні під час фактичного обстеження районів області.

Станом на сьогодні сміттєзвалища ліквідовані на територіях:

-                         -  Задонецької сільської ради;





-        


       - Донецької селищної ради;

       - Бірківської сільської ради;

             - по Купянському району ліквідовано 32 несанкціонованих сміттєзвалища, з обємом відходів 79 м3;

         - Липецької сільської ради біля дороги на пансіонат «Дубрава» - Липецька сільська рада повідомила, що було зібрано та вивезено на Роганський полігон більше 500 мішків сміття!!!






Зробімо все, аби краєвиди Харківщини тішили око і душу, аби наші нащадки могли насолоджуватися неповторною красою та унікальністю рідного краю!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці