НА ХАРКІВЩИНІ МОР РИБИ

09.07.2020 року від Управління державного агентства рибного господарства у Харківській області надійшов лист до Інспекції щодо загибелі водних біоресурсів на території Печенізького водосховища у затоці поблизу бази відпочинку «Жень-Шень» Вовчанського району Харківської області. Видовий склад загиблої риби: окунь - 1450 екз., плоскирка - 670 екз., плітка – 570 екз., йорж - 32 екз., щука - 25 екз., лин - 12 екз. та судак - 6 екз. вказано на сайті Управління державного агенства рибного господарства в Харківській області.

10.07.2020 року при натурному обстеженні території водосховища спільно з працівниками Управління державного агентства рибного господарства у Харківській області загиблих особин водних біоресурсів виявлено не було. Здійснено відбір проб води, з метою перевірки відповідності їх до показників якості вод для рибогосподарських водойм.

За інформацією Управління державного агентства рибного господарства у Харківській області зразки загиблої риби 09.07.2020 року були відібрані та направлені на відповідні дослідження, також користувачем Печенізького водосховища ТОВ «КСП Екобезпека» загиблі водні біоресурси були вилучені із природного середовища для подальшої утилізації.

На місці відбору проб було проведено вимірювання вмісту кисню. У пробі, вище за течією від місця загибелі водних біоресурсів вміст кисню складає 5,7 мг/дм3, в місці загибелі водних біоресурсів складає 5,9 мг/дм3, нижче за течією складає 6,73 мг/дм3, що в свою чергу відповідає нормативам.

На теперішній час проводяться дослідження щодо вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах води.

Видео можна переглянути у нас на сторінці facebook.com/ecoinsp.khark.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці