Виявлено порушення Закону України «Про охорону атмосферного повітря»

Той факт, що ТОВ «ВІАПЛАСТ» певний час здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу, Державна екологічна інспекція у Харківській області виявила під час позапланової перевірки підприємства на початку липня цього року. Спеціалісти Інспекції розрахували, що внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря державі заподіяно шкоду на суму  більше 60 тис. грн.

Керуючись «Методикою розрахунку розміру відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», Інспекція нарахувала збиток, який у добровільному порядку та повному обсязі був сплачений підприємством.

Довідка:

Нагадаємо, що «Методика розрахунку розміру відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря» була скасована Окружним адміністративним судом м.Києва 2 серпня 2018 року. Це базовий документ для Інспекції, тому що більшість забруднювачів шкодять саме повітрю, яким ми дихаємо.

Нещодавно Методика була затверджена наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України наказом від 28 квітня 2020 № 277, зареєстрована Мін’юстом й набула чинності із 07 травня 2020. І тепер Інспекція має юридичні підстави тиску на суб’єкти господарювання, які забруднюють повітря.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці