Діяльність підприємства частково призупинена за порушення природоохоронного законодавства⛔️

Державна екологічна інспекція у Харківській області звернулася до Харківського окружного адміністративного суду із позовом про повне зупинення використання артезіанської свердловини ВКФ «УКРАЇНА»-ТОВ до моменту одержання спеціального дозволу на користування надрами (підземні води) шляхом опломбування (опечатування).

Таке рішення було прийнято у зв’язку з тим, що порушення, виявлені в ході планової перевірки ВКФ «УКРАЇНА»-ТОВ у 2019 році, досі не усунуті. Зокрема, актом перевірки зафіксовано, що підприємство здійснювало самовільне користування надрами (підземні води) із свердловини, чим порушувало ч. 1 ст. 19 Кодексу України про надра.

Держінспектори з охорони навколишнього природного середовища зобов’язали директора підприємства отримати спеціальний дозвіл на користування надрами (підземні води). За результатами перевірки суб’єкту господарювання були надані обов’язкові до виконання приписи з вимогою усунути порушення.

Так як порушення не були усунуті, після тривалого судового процесу Інспекція отримала позитивне рішення із вказаного питання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці