НА ХАРКІВЩИНІ ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ МІСЦЬ ЗИМІВЛІ РИБИ НА ВОДОЙМАХ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, НА ЯКИХ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИЛОВ РИБИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД 2019-2020 РОКІВ

  З першого листопада в більшості українських водойм розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В переважній кількості областей вона триватиме до початку нересту 2020 року, в деяких – до кінця зимового періоду- про що повідомляється на сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Харківській області

       З метою збереження водних біоресурсів у зимовий період територіальними підрозділами рибоохоронного патруля видано відповідні накази. В них зазначено водойми та місця, де вводиться дана заборона. . З документами можна ознайомитись на сайті http://khr.darg.gov.ua/.

В свою чергу Державна екологічна інспекція у Харківській області нагадує, що порушення правил рибальства тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 85 п. 3, 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

1. Попередження або накладення штрафу на громадян від 2 до 10, а на посадових осіб - від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Грубе порушення правил рибальства, а саме застосування заборонених знарядь лову, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 40, і на посадових осіб - від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину, розмір збитків розраховується за затвердженими таксами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року 1209.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці